Historisch laag aantal ongevallen met lichamelijk letsel voor politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst

Het aantal ongevallen in de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst is met maar liefst 23% gedaald t.o.v. 2016. Daarmee zit de politiezone op het historisch lage aantal van 107 ongevallen met lichamelijk letsel.
De cijfers m.b.t. aantal gewonden zijn even spectaculair. T.o.v. 2016 bedraagt de daling zo’n 24%.

Burgemeester Frieda Brepoels, voorzitter politiecollege: “Op het vlak van verkeersveiligheid halen we al jaren de beste resultaten van de hele provincie, zo blijkt uit de verkeersmonitor van alle letselongevallen vastgesteld door de lokale politie. T.o.v. van referentiejaar 2003 daalde het aantal gewonden zelfs met bijna 57%.” In 15 jaar tijd heeft de politiezone het aantal slachtoffers in het verkeer met meer dan de helft naar beneden gehaald.
En de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst blijft verder investeren in verkeersveiligheid.
In 2017 werd door het politiecollege een dossier goedgekeurd voor de aankoop van 2 nieuwe motorfietsen. Deze werden aangekocht via het raamcontract van de Federale Politie en werden in januari van dit jaar geleverd.
De motorfietsen zijn van het merk BMW model R 1200 RT, type Sport Touring en kunnen een topsnelheid halen van meer dan 200 km/u.
“Motorfietsen zijn betrouwbaar in alle omstandigheden en op alle terreinen. Door hun wendbaarheid kunnen ze de strijd aangaan met o.a. roekeloos rijgedrag. Overtreders worden op die manier snel uit het verkeer gehaald”, zegt burgemeester Mark Vos.
Het kostenplaatje bedraagt € 48.037 incl. btw.
“We willen meer en gerichter werken om de verkeersproblematiek aan te pakken”, zo vertelt burgemeester Werner Raskin. De motorfietsen zullen voor allerlei opdrachten ingezet worden, maar in hoofdzaak voor verkeersacties en lokale evenementen. “Verkeersveiligheid blijft in onze politiezone één van de drie belangrijkste prioriteiten”, aldus korpschef Dirk Claes.

Bron: police.belgium.eu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *