Resultaten omgevingsenquête gepresenteerd in elke dorpskern

In februari vorig jaar ontving elke Riemstenaar een persoonlijke postkaart met een oproep om de omgevingsanalyse van de gemeente Riemst in te vullen. De omgevingsanalyse is een grote bevolkingsenquête waarbij de inwoners bevraagd werden over verschillende thema’s zoals veiligheid, onderwijs, zorg, vrije tijd, informatie, sociale samenhang,… De Riemstenaar nam massaal deel en ontvangt nu een terugkoppeling van de resultaten in eigen dorp.

Marina Pauly, schepen van Communicatie: “De enquête werd gelanceerd in 2014 en in 2017 werd deze herhaald. De omgevingsanalyse wordt beschouwd als een inspraakmogelijkheid voor onze inwoners. We geven iedereen de kans om zijn of haar mening met ons te delen en mee te bouwen aan een Riemst op maat van onze inwoners. De enquête werd daarom zowel online, als op papier aangeboden.”

Meer dan 2000 inwoners vulden de enquête in en gaven zo hun stukje van de puzzel.

Marina Pauly, schepen van Communicatie: “Wij vinden het vanzelfsprekend dat iedereen die de moeite nam om de vragenlijst in te vullen, ook op de hoogte gebracht wordt van de resultaten. Daarom komen we in de verschillende dorpen langs om de resultaten te presenteren. We beschouwen dit als een dienstverlening en transparantie naar onze inwoners toe. Vele Riemstenaren hebben ook letterlijk naar deze terugkoppeling gevraagd.”

De resultaten vormen voor het gemeentebestuur de leidraad voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het beleidsplan.

Mark Vos, burgemeester: “In ons beleid staat de Riemstenaar centraal, wij beschouwen hen dan ook als een belangrijke informatiebron voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van ons beleidsplan.”

Niet alleen het College van Burgemeester en Schepenen, maar ook een vertegenwoordiging vanuit het Managementteam en vanuit de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst zal aanwezig zijn.

Mark Vos, burgemeester: “Zo hebben we alle expertise in huis om de vragen van onze inwoners te beantwoorden. Het is daarnaast de bedoeling om met onze inwoners in dialoog te gaan en samen verder na te denken over bepaalde thema’s, afhankelijk van de noden van de deelkern.”

De dorpsronde start op donderdag 15 maart in Vroenhoven en eindigt op donderdag 29 maart in Val-Meer. Alle informatie over de informatie-avonden is terug te vinden via https://www.riemst.be/nl/bestuur/omgevingsanalyse. Ook u bent van harte welkom!

Bron: Gemeente Riemst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *