Riemst opnieuw gastgemeente voor Binckbank Tour

Op zaterdag 18 augustus mag Riemst in samenwerking met Golazo opnieuw gastgemeente zijn voor de Binckbank Tour. Samen met ambassadeur Maarten Tjallingii werd alvast een symbolische start- en finishlijn getrokken aan het Reeckervelt in Riemst.

Schepen van Sport, Christian Bamps: “Voor de zevende keer zal Riemst het decor zijn van de start en een plaatselijke ronde met spurt van een etappe aan de brug in Vroenhoven. Het betreft de 6de rit van de Binckbank Tour, met aankomst in Sittard-Geleen.”

Omstreeks 12.00 u. zal het startschot te horen zijn bovenop de brug van Vroenhoven. Het parcours loopt vervolgens via de Maastrichtersteenweg, Visésteenweg, Eben-Emael, Grenadiersweg, Steenstraat, Statiestraat, Muizenberg en de Maastrichtersteenweg, waar omstreeks 12.30 u. de spurt plaatsvindt. Vervolgens verlaten de renners

Riemst via de Visésteenweg om de rit verder te zetten naar de eindmeet in Sittard-Geleen.

Mark Vos, burgemeester: “We merken op dat de Binckbank Tour erg leeft in Riemst. Bij de aankomst van de eerste ploegen omstreeks 10.30 u. staan er al heel wat fans klaar om hun wieleridolen te ontmoeten en een handtekening te bemachtigen. We kijken er dan ook naar uit om opnieuw de toppers uit de wielerwereld te mogen ontvangen.

Vorig jaar slaagde Kannenaar Tom Dumoulin er zelfs in om de BinckBank Tour en de Giro d’Italia te winnen. Ook dit jaar zette Tom weer een prachtprestatie neer in de Giro. Hij eindigde als tweede op slechts 46” van de winnaar Chris Froome.”

Om de verkeersveiligheid te garanderen, is er in samenspraak met de politie beslist om de brug in Vroenhoven volledig af te sluiten voor al het verkeer van 7.00 u. tot 14.00 u. Parkeren in de omgeving is toegestaan (uitgezonderd Maastrichtersteenweg en parkeerverboden). De Maastrichtersteenweg blijft uiteraard bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Mark Vos, burgemeester: “Aan iedereen wordt gevraagd om langs het parcours de richtlijnen van de seingevers strikt op te volgen, zodat dit wielerfeest veilig en vlot kan verlopen.”
Ruim 100 vrijwilligers en medewerkers nemen deel aan dit evenement, van seingever over parkeerwachten tot hostessen en politie.

Christian Bamps, schepen van Sport: “We zijn alle medewerkers en sponsors ontzettend dankbaar. Zonder hun zouden we dit wielerfeest, dat Riemst mee op de kaart zet, niet kunnen organiseren.”

Wil je de 6de rit van dichtbij meemaken? Doe dan mee aan de wedstrijd van de gemeente Riemst om een VIP-badge te bemachtigen. De wedstrijdvraag wordt eind juli gelanceerd via het gemeentelijk informatieblad.

Christian Bamps, schepen van Sport: “Twee winnaars mogen deelnemen aan de VIP-brunch in Riemst en aan de VIP-tour in Sittard-Geleen. Zij maken de etappe van dichtbij mee in een wedstrijdwagen, die meerijdt van Riemst naar Sittard-Geleen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *