,

Agenda

In het kader van het hervormingsproject van de scholengemeenschap VIIO Tongeren-Borgloon, werd er op twee locaties een nieuwbouw voorzien langs de Beukenbergweg. Op deze locaties werd voorafgaand een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Ruim 90 000 vondstfragmenten werden opgetekend. Donderdag 1 maart kan je meer informatie over de vondsten krijgen tijdens ‘Aan de rand van de Romeinse stad Atuatuca Tungrorum door Paul Denis’ in het Gallo-Romeins Museum. De inkom is gratis en alles start om 20u. (TDST)

Misdaadauteur Toni Coppers, schrijver van de boeken rond commissaris Liese Meerhout, komt komende donderdag 1 maart een lezing geven in de openbare bibliotheek van Tongeren. Deze lezing is gratis en start om 20u. Je moet je wel op voorhand inschrijven aan de balie van de bibliotheek of op het nummer 012/800.060. (TDST)

Op zaterdag 3 en zondag 4 maart kan je naar het Galaconcert ‘Ons Verlangen’. Voor de 20ste keer zal het unieke samenspel van doedelzakken, harmonieorkest en drumband weerklinken in ‘de Velinx’ te Tongeren. Kaarten kosten 14 euro en meer info kan je vinden op de website www.harmonie-onsverlangen.be (TDST)
En we kijken al even vooruit:

Op vrijdag 16 maart is er Koninksem Quizt. De KVLV Koninksem organiseert een Quiz voor hun leden en familieleden in de parochiezaal van Koninksem. Er wordt gespeeld in 8 rondes met ploegen van 4 personen. De deelnameprijs per ploeg is 10 euro en je moet je ploeg op voorhand inschrijven via 012 26 30 89 of via bernadette.proesmans@hotmail.com. Meer info kan je vinden op www.kvlv-koninksem.tk (TDST)

Heb jij een item voor onze agenda? Stuur het dan naar info@tongerenfm.be

‘Sint-Truiden pakt uit met unieke Travestiet Revue met lente barbecue.

‘Sint-Truiden pakt uit met unieke Travestiet Revue met lente barbecue. Kaarten reserveren via 0487/92.75.29’

Bron: CV De Mooslepkens

Natuurpunt Riemst hersteld historische boomgaard in Kanne

Natuurpunt Riemst heeft in samenwerking met de gemeente Riemst, het Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren en de Nationale Boomgaardenstichting een grote boomgaard aangeplant in het natuurgebied Plateau van Caestert te Kanne. De nieuwe boomgaard telt 33 fruitbomen en ligt in het weiland tegenover Hoeve Caestert. Op deze locatie lag in een ver verleden ook al een grote boomgaard. Na het bestuderen van historische kaarten en oude foto’s werd de locatie van de verdwenen boomgaard terug opgezocht. Deze week werd de boomgaard terug aangeplant op zijn oude locatie.
De boomgaard is een meerwaarde voor het natuurgebied. Een boomgaard herbergt veel leven. Insecten, vogels en zoogdieren gebruiken fruitbomen als nestplaats en als voedselbron. Afgevallen fruit vormt een lekkernij voor de dassenpopulatie in het natuurgebied. Ook de eikelmuis, in de volksmond fruitrat genoemd, is een liefhebber van fruit.
Wandelaars kunnen mee profiteren van het prachtige Haspengouwse landschap. De nieuwe boomgaard, met de historische hoeve op de achtergrond, vormt tijdens de bloesemperiode een idyllisch plekje. Natuurpunt Riemst zal in de toekomst tijdens de herfst het fruit met vrijwilligers plukken om te laten persen tot vers appelsap of om heerlijke perenstroop mee te maken. Hierdoor kan iedereen genieten van de heerlijke producten die in het landschap van Riemst worden voortgebracht.

Bron: Natuurpunt Riemst

Afbeeldingsresultaat voor natuurpunt riemst